Cowboys & Aliens

Cowboys & Aliens: hitsige grooves.

Hijgen, piepen, kraken, stomen, razen…Een greep uit de emoties die van toepassing zijn als het rock ‘n’ roll-monster Cowboys & Aliens na zijn live passage de deuren van de plaats des onheils achter zich dicht trekt. Of het nu de plaatselijke feestzaal, een van hormonen bol staand jeugdhuis of Vorst Nationaal is: de toeschouwers worden genadeloos meegezogen in de hoogmis der decibels, geserveerd door deze 4 heren.

Het verhaal start pas goed in 1999. Cowboys & Aliens vindt eindelijk zijn definitieve formule en dat resulteert vrij vlug in een indrukwekkende reeks shows in binnen- en buiteland waar hun Benelux support act voor Monster Magnet nog het meest in het oog springt. In het zog van hun internationaal enthousiast ontvangen debuut “A Trip To The Stonehenge Colony”- zonder twijfel de eerste stonerrockplaat ooit in ons land gemaakt- zijn deze heren jaren aan stuk in de grootste zalen te bewonderen. Met Queens Of The Stone Age & Millionaire in de AB, met Soulfly in De Vooruit, met Danzig in Tilburg of met Deep Purple in Vorst Nationaal. De festivals volgen vlug: twee keer Graspop, één keer Dour, Alive Festival in Sankt Vith, Rock Ternat …het dikt het CV van Cowboys & Aliens aanzienlijk aan. Naast een hele reeks shows in het clubcircuit en verschillende buitenlandse optredens namen ze ook nog twee full-cd’s op: “Love Sex Volume”(2003) en “Language of Superstars” (2005), deze laatste weliswaar in een andere bezetting met onder meer Mario Goossens (Triggerfinger) op de drumstoel.

Na een adempauze van 4 jaar claimden de heren heel vlug een nieuwe toekomst voor zichzelf. In 2011 zag “Sandpaper Blues Knock Out” het levenslicht en dit bracht hen voor de tweede keer naar Vorst Nationaal als support voor Deep Purple. Vandaag is er “Surrounded by Enemies”, een zes nummers tellende cd die werd opgepikt door Rough Trade om te verdelen in de Benelux. Deze plaat schreeuwt om aandacht. Het geeft een perfect beeld van waar Cowboys & Aliens sinds de oprichting voor staat: bezieling, intense rock ‘n’ roll, vervaarlijk grommend en klauwend, coolness factor 10. Een hitsige locomotief die pas tot stilstand komt als het station al een eind voorbij is geraasd.